Sale!

Falióra makramé szegéllyel KÁNPUR 38 x 38 cm

9 900 Ft bruttó ár

Szeretnél egy faliórát, amire ha ránézel elmosolygod magad,-olyan kedves?

Szerezd be ezt a kézzel készített, makramé órát.

Átmérő 38 x szélesség 4 cm
Óra: 23,7 cm

Availability: 2 készleten

Falióra makramé szegéllyel. Legyen lakásod dísze ez a kézzel készített makramé falióra. Természetesen belesimul a natúr színvilágba, mely a skandinás,boho stílusra jellemző. Vigyázat! Nagyon egyedi!

Lakberendezési stílusok.

Vajon melyikebe illik ez a szép falióra makramé szegéllyel? Nyilván stílustól függ, hogy hány kiegészítőt helyezhetünk el egy-felületen a lakásunkban: a minimalista otthonban a kevesebb a több elvét érdemes követni, míg az eklektikus-, maximalista-, vagy barokk stílusban bátran halmozhatjuk a dísztárgyakat.

Alapszabályok:

Az alapszabály az, hogy egy-egy dísztárgycsoport három darabból álljon. Háromnál több esetében már nehezebben befogadható a látvány, ha mégis több mellett döntünk, arra ügyeljünk, hogy páratlan számú tárgyat tegyünk ki. Ezzel nem azt mondjuk, hogy helyiségenként helyezzünk el három-három dísztárgyat, inkább azt javasoljuk, a polcokon, konzol- és dohányzóasztalon ne zsúfoljuk az esztétikai öröm.

A megfelelő minőség Dekorálj okosan, kerüld el a bazári hatást!

Sajnos nem mindegy, hogy a gyertyatartónk alumíniumból vagy rézből készült: a rossz minőségű dísztárgyak olcsó hatást keltenek. Nem kell vagyonokat költeni új dísztárgyakra, nézzünk körül a közösségi média adok-veszek felületein, használt tárgyakkal kereskedő oldalakon vagy aukciós portálokon: igazi kincsekre bukkanhatunk itt is, az eredeti ár töredékéért. Kerülendőek a klasszikus design tárgyak olcsóbb utánzatai is. Ahogyan a ruházkodásban, úgy a kiegészítők terén sem szerencsés ezeket az egyforma, tömeggyártásban készülő termékeket vásárolni. Inkább költsünk egyszer többet rá, de az valóban minőségi, egyedi darab legyen. Ilyen a Falióra makramé szegéllyel….egyedi és különleges.

Az egymáshoz passzoló dekorációk-Falióra makramé szegéllyel.

Ha elköteleztük magunkat például a klasszikus kiegészítők, esetleg egy blondel keret, réz falikar vagy üvegcsillár mellett, úgy ne keverjük a stílust egy letisztult, skandináv kiegészítővel. Szakértelmet kíván az egymástól merőben eltérő stílusok keverése, amatőr lakberendezők komoly hibákat véthetnek vele.
Ha a stílus passzol, a méreteket, színeket és textúrákat keverhetjük – ha az egy csoportban álló kiegészítők túlságosan is hajaznak egymásra, könnyen raktári hatást kelthetnek.

A trendek követése-nem mindenáron.

A divatos makramé faldíszek széles választéka áll rendelkezésünkre az Otthonod Kincsei webshopjában. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenképpen be kell szereznünk egy ilyet. A makramé alapvetően a boho stílus kelléke és egy klasszikus-, vagy skandináv vonalat követő lakásban valahogy nem „találja” majd a helyét. Ugyanez igaz a különféle egzotikus faszobrokra, amelyek legjobban csak az eklektikus lakásokban mutatnak jól.

Az egyre népszerűbbé váló makramé jól illeszkedik a korszak trendjeihez, története több évszázadra nyúlik vissza. 

Történészek úgy vélik, hogy a makramézás művészete eredetileg a 13. századi arab világban alakult ki. A csomókat a szövés befejezéseként használták, elsősorban dekoratív, rojtos törölközőket, kendőket és fátylakat készítettek. Eredeti jelentése is az arab Migramah szóból származik, melynek jelentése díszített fátyol.Függetlenül attól, hogy hol és mikor kapta a nevét, a technikai valóban olyan régi, mint annak alapvető felépítése: a csomó, amelynek végtelen számú variációja, számtalan gyakorlati felhasználása van.

Honnan származik a makramé technika?

Európába a mórok hozták be, először Spanyolországban, majd Olaszországban terjedt el. A 15. században főként az itáliai zárdákban tanították erre a technikára mind a leány, mind a fiú gyermekeket.

Matrózok és a Falióra makramé szegéllyel.

A 17. században angol matrózok kezdték el terjeszteni világszerte, akik a hajón az idő elütésére és saját kedvtelésükre öveket és függőágyakat csomóztak maguknak, az elkészült tárgyakat pedig a kikötőkben eladták a helyieknek.

Az 1970-es években élte újra reneszánszát a makramé, ruha, ágytakaró, falikárpit, vagy terítő formájában is előfordult szinte minden háztartásban. A hippi és grunge stílusok képviselői körében pedig nagy népszerűségnek örvendtek a makramé technikával készített, csomózott ékszerek is.

Mai makramé kiegészítők:

Az idők során a makramé sokat változott. Bár a vezérmotívuma még mindig ugyanaz, a mai tervezők sokféle anyaghoz használhatják, és kreativitásuknak köszönhetően egyre újabb és újabb területeken találkozhatunk makramé tárgyakkal.

 

Ha további kérdése van a termékkel kapcsolatban, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségek bármelyikén felteheti!

További érdekes információk a naturális berendezésről itt.

Tömeg 1,2 kg
Méretek 38 × 38 × 4 cm
Shopping Cart