Sale!

Falióra MANGÓ 30 x 30 cm

Original price was: 19 900 Ft.Current price is: 10 800 Ft.

Ez az óra hangtalanul díszíti az otthonodat. Négyzet alakú, tömör fából készült, -gyönyörű faszerkezetű falióra. Egyszerűsége a minimal stílusú otthonok hangulatát képviseli. Csodaszép erezetű anyaga, és az óratest darabolt összeállítása teszi különlegessé.

Falióra MANGÓ mérete: 30 x 30 x4 cm

Availability: 4 készleten

Falióra MANGÓ 30 x 30 cm

Falióra, mely csendes óraszerkezettel, gyönyörű faerezettel képviselteti magát, hogy megfeleljen bármilyen belső térnek. Gyönyörű darab, mely kiemelkedően egyedi hangulatú az otthonában.  Különösen szép fa szerkezete vonzza a figyelmet. Ez abszolút fénypontot jelent minden szobában. A kiváló minőségű kivitelezés miatt ez a zajmentes és dekoratív óra sok évig használható majd.

Szent fa:

Tudtad, hogy a mangófa az indiaiak szent fája? Mint gyümölcsöt itthon is sokan ismerik és szeretik, sőt, a bátrabbak a magjából fát nevelnek. Ami egyébként nem is olyan bonyolult annak ellenére, hogy egy egzotikus fafajtáról van szó. A fa törzse tökéletes alapanyag a tömörfa bútorok gyártásához is, mert kiváló a minősége, és ráadásul könnyen fenntartható növény, bátran kitermelhető.

Amit tudnunk kell róla: 

Ahogy fentebb már olvashattad, a mangófa az indiaiak szent fája, itt van a növény őshazája. A mangóliget volt Buddha pihenőhelye a legenda szerint. A mangó Brahma isten jelképe, az Univerzum megtestesítője. Gyönyörű mitológia húzódik meg mögötte. A portugálok révén került aztán Afrikába, Európába pedig angol utazók révén jutott el a híre. A keleti gyümölcsök királynőjeként beszéltek róla az utazók.

Mérete:

Hatalmasra nőhet, a magassága akár a 20 métert is elérheti. De vannak többszáz éves példányok, amik 40 méteres magasságokba törnek. Ahhoz, hogy termőre forduljon, 4-6 évet kell várni, de aki magról neveli, bizony inkább 6-10 év múlva számíthat saját termésű mangóra. A gyümölcse nyár végén érik, ami rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, nagyon jó hatással van az egészségre. Számtalan módon feldolgozzák a gyümölcsöt: lekvárt vagy zselét főznek belőle, aszalják, szárítják, savanyítják. Természetesen amellett, hogy nyersen elfogyasztják. Szereted az indiai ételeket? Akkor a mangó chutney biztosan ismerős Neked! A virág méze édes és sűrű. Ha megnézed a mangófa leveleit, talán rájössz, hogy melyik itthoni fafajta a rokona. Igen, az ecetfáé! De például a cserszömörce is rokonságban áll vele.

Falióra MANGÓ 30 cm.-Dekorációk, faliórák, bútorok különlegessége:

A bútorok varázsát elsősorban az árnyalatai adják: az arany barnától a sötét barnáig terjed, néhol halvány rózsaszín árnyalatokkal. A teakfához hasonlóan az idő múlásával a színe patinásodik. Míg a teakfa ezüstös árnyalatot kap, addig a mangófa sötétebb tónusba fordul

Kövessen a Facebook:
https://www.facebook.com/otthonodkincsei.hu

Ha a termékkel kapcsolatban kérdése van, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken nagyon gyorsan válaszolunk.

Tömeg 1,7 kg
Méretek 30 × 30 × 4 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Falióra MANGÓ 30 x 30 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart