Kerek dohányzóasztal fém részletekkel LARUS 50 cm

27 600 Ft

Kerek dohányzóasztal fém,rácsos oldalakkal.,Minden szemet odavonz magàra, ez a matt fekete vasbòl kèszült darab. Tömörfa fenyőfa világosra pácolt asztallapja, kellemes èrzetet àraszt, ès a termèszetet hozza otthonunkba.  Modern, nagyon divatos darab, indusztriális, loft stílusú otthonokba is.

Kerek dohányzóasztal fém részletekkel LARUS mérete: 50×45 cm.

 

Magassàg: 45 cm Szèlessége: 50 cm

Elfogyott

Kerek dohányzóasztal fém részletekkel LARUS 50 cm

Dohányzóasztal fém,rácsos oldalakkal.,Minden szemet odavonz magàra, ez a matt fekete vasbòl kèszült darab. Tömörfa fenyőfa világosra pácolt asztallapja, kellemes èrzetet àraszt, ès a termèszetet hozza otthonunkba.  Modern, nagyon divatos darab, indusztriális, loft stílusú otthonokba is.

Kortárs stílus – Kerek dohányzóasztal fém részletekkel

A kortárs stílus alatt azt a lakberendezési irányt értjük, mely törekszik az organikus anyagok kiszorításával, kőburkolatokkal, fémekkel operálni, és ezáltal egy rendkívül rendezett, letisztult, átlátható könyezetet létrehozni. Magyarul szoktuk ezt egyszerűen csak “modern stílisnak” nevezni. Az ok, ami miatt mi nem ezt a kifejezést használjuk, az az, hogy ez félrevezető lehet. Angolul ugyanis a “modern”, és a “contemporary” (= kortárs) kifejezések szinte teljesen más stílusokat jelölnek.

A kortárs stílus jellegzetességei:

A kortárs lakberendezési stílusban hódítanak a nagy terek, a sima felületek, a letisztultság. A 2010-es években ugyanis nagyon népszerű volt a monokróm, és a minimalizmus, aztán ez lassan egyre jobban puhult, részben az eklektikus stílus hatása miatt. Ma már nagyobb népszerűségnek örvendenek a kerekdedebb, nőiesebb formák, illetve a színes bútorok is egyre nagyobb helyet kapnak a széles körben közkedvelt földszínek mellett. A huszas évek nagy divatja lesz emellett pár természetes anyag is, így úgy tűnik, hogy lassacskán teljesen átalakul az a kortárs stílus, amit eddig ismerni véltünk.

A fentiek fényében összesen három fajtáját különíthetnénk el a kortárs stílusnak, melyek a színeikben való eltérés ellenére mégis egyeznek bizonyos vonásokban. Ezek a:

  • Monokróm kortárs stílus
  • Nude kortárs stílus
  • Színes kortárs stílus

Ezt a kategorizációt (bár némi ihletettséggel), de magunk találtuk ki a cikk vonalvezetésének meghatározása céljából. A stílus részterületeire kitérni nincs ugyanis módunk ekkora terjedelemben. Ennek oka az, hogy olyan oldalági leszármazottakat vezettek ki a stílusból, mint a rusztikus kortárs, melyek nagy helyiségekbe elrendezett vintage szobabelsők. Mi ezeket nem annyira tekintenénk a kortárs lakberendezés ikonikus darabjainak.

A kortárs stílus az indusztriális stílus ihletettségében választ anyagokat, fémekkel, kőburkolatokkal. Az eklektikus stílus hatása révén jellemző a kortárs stílusra, hogy inspirációt gyűjt a korábbi korok stílusaiból. Az art déco stílus hatása egyértelműen jelen volt a 10-es évek elején, továbbra is észrevehető nyomokban. Újabban viszont nyit a kortárs stílus egy még régebbi lakberendezési stílus irányába: a klasszicizmus felé is.

Színek és anyagok a kortárs stílusban-Kerek dohányzóasztal fém részletekkel

A kortárs stílus kezdetekben tényleg egy nagyon szigorú színpaletta mentén mozgott: a fekete, fehér, szürke. A fémes színek, és a márvány használata persze párosul a fent említett szürke monokrómmal, a végeredmény azonban továbbra is egy meglehetősen letisztult, steril környezet.

Emellett jöttek be a nude színek, a fekete-fehér finomítására. Persze a monokróm, és a fémes anyagok továbbra is népszerűek. A bútorokon pedig láthatunk szövet, és bársonyszövet borítást is.

A 20-as években pedig újra divatba jönnek a színek – nem is a visszafogottak, hanem a látványos, élénk, különleges árnyalatok, mint amilyen mondjuk a királykék, az olívazöld, a rózsaszín. A fémes felületek mellett az üveg, a márvány is ugyan úgy helyet kap.

A kortárs stílus mintavilága

A minták területén hasonlókkal találkozhatunk, mint amilyeneket már az art déco stílus esetében is láthatunk: geometrikus, absztrakt minták. A festmények esetében nagyon népszerűek a csurgatott faliképek. Az arany levélminták is hódítanak ebben a stílusban.

A 20-as években továbbra is népszerű lesz a márványminta, viszont ezekben az években már nem a valódi márványburkolat fog hódítani, hanem a festett márvány kerül központi szerepbe. A #fakemárvány trend pedig visszaköszön majd továbbra is a falakon, bútorokon is láthatunk majd márvány tapétát, bevonatot.

A klasszicizmus visszaköszön egyre több helyen dekorációs formkában: márványszobrokat idéző faliképek, és szobrok mintáira készített kaspók jelennek meg a lakásdekorációk között:

Kortárs bútorok, és dekorációk

A kortárs lakberendezés leginkább a nagy terekben, és nagy belmagasságú helyiségekben gondolkodik. Ezekben a nagy terekben mutatnak jól igazán a stílushoz illő nagyméretű designer bútorok.

A kubizmusra emlékeztető szögletes felületek helyett azonban ma már inkább a nőies formákat szeretjük, és ennek megfelelően láthatjuk azt az art déco-ra emlékeztető jelenségeket, melyben az anyagok keménységét ellensúlyozzák a kerekded formák, ilyen a Larus dohányzóasztal fém részletekkel.:-)

Kövessen a Facebook:
https://www.facebook.com/otthonodkincsei.hu

Ha a termékkel kapcsolatban kérdése van, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken nagyon gyorsan válaszolunk.

További cikkek a naturális lakberendezésről itt.

 

Tömeg 11,9 kg
Méretek 50 × 45 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kerek dohányzóasztal fém részletekkel LARUS 50 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart