Makramé mandala rusztikus juta fonalból 45 x 45 cm

4 900 Ft

Makramé mandala, -kézzel készített.Egyedi kiegészítő bármely helyiségbe. Makramé tükörrel, bambusz falidísszel kiegészítve, kedves- otthonos hangulatot teremt. Az Otthonod Kincsei webshopban találsz hozzá való natúr dekorációt, mellyel csoportos falidíszt is kialakíthatsz.

Mérete 45 cm.

Elfogyott

 

A makramé törnénete-Makramé mandala

A Macrame a Föld legrégebbi kézműves alkotása. Története több ezer évre nyúlik vissza. Az első csomó akkor jelent meg, amikor először felmerült az igény két szál összekapcsolására. A “macrame” szónak különböző értelmezései vannak. Törökből fordítva ez egy elegáns sál. Arabról lefordítva ez egy sál. A szövés művészetének eredete az ókori Kínában és Japánban keresendő. De a régészek megerősítik a szövés elterjedését más országokban. az ókori világ… Így az egyiptomi sírokban szövésmintákat találtak, amelyek négyezer évesek.

Minden országban divat volt, de inkább hasznos

A különböző országokban különböző időpontokban ezt a művészetet másként kezelték. Az ókori Rómában tilos volt legalább egy csomó a ruhákon. Az ókori Oroszországban a csomók kötése V.I. Dal, “varázsolni, elvarázsolni”. Később azonban jó mágikus tulajdonságokat tulajdonítottak az oroszországi csomóknak is. A “kalach” (egyszerű) csomó a boldogságot, a gazdagságot és a termékenységet szimbolizálta. Két “tekercs” – jólét. És a keleti népek némelyikének csomós írórendszere volt, amelynek köszönhetően az emberek információkat mentettek és továbbítottak.

A gyógyításban:

Úgy tartották, hogy a csomók feloldásával és megkötésével meg lehet gyógyítani különféle betegségek… Tehát az ókori görögök bíztak a herkulesi csomó mágikus erejében. A harcosok ezzel kötötték be sebeiket. A Hercules -csomót talizmánként a nyakában viselték. A tengerészek láncokat szőttek és az árbocok tetejére kötötték, jámborul hittek abban, hogy megmentik őket a bajtól.

Honnan érkezett a makramé-Makramé mandala

A 13. században a keleti országokból származó makramé a tengerészeknek és az utazóknak köszönhetően behatolt Európába. A 18. századot a makramé aranykorának tekintik. Ezt a technikát használták a szobák díszítésére és díszítésére – abroszok, ágytakarók, lámpaernyők szövésére. Készítettünk ruhásszekrényeket: köpenyeket, motorháztetőket. A csipke különleges küldetését aranyszálakból szőtték. A 13. században a keleti országokból származó makramé a tengerészeknek és az utazóknak köszönhetően behatolt Európába. A 18. századot a makramé aranykorának tekintik. Ezt a technikát használták a szobák díszítésére és díszítésére – abroszok, ágytakarók, lámpaernyők szövésére. Készítettünk ruhásszekrényeket: köpenyeket, motorháztetőket. Különösen finom csipkét szőttek arany szálakból.

Kézimunkázás napjainkban.Makramé mandala

Most ez a fajta kézimunka egyre népszerűbb. Ugyanazon csomók kombinációja különböző változatokban lehetővé teszi termékek létrehozását az egyszerűtől a bonyolultig. A csomó vagy minta kiválasztása, a termék rajzának elkészítése az Ön fantáziájától és fantáziájától függ. Az ízlés és az arányérzék nagyon fontos – minden csomópontnak jól láthatónak kell lennie, és hangsúlyoznia kell a szomszédos szépséget.

Mi a jelentése:

A “makramé” szónak különböző értelmezései vannak. Európában ezt a szót először a 19. században kezdték használni „csomós szövés” jelentésében. Ősibb az arab „migramah”, azaz „sál” vagy „kendő”, és a török ​​„makrama” szó, ami „okos sálat” vagy „rojtos kendőt” jelent. Úgy tűnik, a szó történelmi változáson ment keresztül, országon át utazva.

Csomózás története:

A csomófonás története egyidős az emberiség történetével. Van olyan vélemény, hogy a szövés díszítőművészetének eredetét az ókori Kínában és Japánban kell keresni. Más országok régészeti leletei azonban megerősítik a csomófonás elterjedését a világ más részein, például az egyiptomi sírokban több mint 4 ezer éves csomófonás mintákat találtak.

Csomós írásrendszer:

Az emberiség történetében a különböző módon megkötött csomók fontos szerepet játszottak, az információgyűjtés és -továbbítás nemzedékről nemzedékre. Az inkákban kialakult a csomós írásrendszer, és a régészeti ásatások során csomókból álló nyaklánc formájú rózsafüzért is találtak. Az írásrendszer megfejthető volt forma, méret, szín és a csomók kölcsönös kombinációjával. Ennek a technikának hasonló alkalmazása megtalálható az ókori Kínában és az észak-amerikai indiánok körében. A mai napig megmaradt a szokás: hogy ne felejtsd el – köss csomót emlékül.

Története során a makramé többször feledésbe merült, de mindig újjáéledt, új technikákat, új anyagokat és alkalmazási módokat vezetett be.

A makramézás alapanyagai:

Szőhet bármilyen szálból vagy kötélből. Vászon- és kenderkötelet, selymet, lenvásznat, függönyt, horgász- és szintetikus zsinórt, zsineget, szójafestéket, horgászzsinórt, terjedelmes fonalat, kemény, vászon-, pamutszálat használnak. A macrame technika segítségével készíthet: táskákat, pénztárcákat, óraszíjakat, öveket, könyvjelzőket könyvekhez, szemüvegtokokat, kendőket, nyakkendőket, gallérokat, medálokat. A fonott részletek frissítik a ruhásszekrényedet: vállpántok, zsebek, mandzsetták. A fonott szőnyegek, függönyök, virágcserepek jól mutatnak a belső térben.

Szövő anyagok. A szövő anyagok nagyon különbözőek lehetnek: – kender- vagy vászonkötelek, – papírzsineg, – zsinór vagy selyem damil, – len, pamut, selyem vagy szintetikus szálak, – lapos fonat, szizál. A legfontosabb dolog a megfelelő csomópontok kiválasztása.

 

Amennyiben a fali dekorációkról tovább szeretnél olvasni, itt megteheted.

Ha további kérdése van a termékkel kapcsolatban, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségek bármelyikén felteheti!

Tömeg 0,5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Makramé mandala rusztikus juta fonalból 45 x 45 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart