Sale!

Balinéz rattan lámpa SUMBA XXL 50 x 57 cm

39 900 Ft

Balinéz rattan lámpa az elbűvölően keleties hatásért.

Mivel ez egy természetes rattan lámpabúra, boho hangulatot varázsol bármely helyiségbe, ahová felakasztja ezt a csodaszép, natúr lámpát. A keresztezett mintás lámpabúra kellemes árnyékot varázsol a mennyezetére. A lámpaernyőhöz tartozik egy akasztó, amellel a mennyezetre akasztható, vagy rögzíthető a szerelvényhez.

Méret:

Átmérő: 50 cm Magassága akasztóval együtt: 57 cm Magassága akasztó nélkül: 51 cm

Anyag: rattan

Elfogyott

Balinéz rattan lámpa, keresztbe fonott mintával XXL-es méretben.

Fonott és rattan termékek tárháza- Balinéz rattan lámpa és társai.

Észrevettétek, hogy a különféle fonott kosár kreációk szinte ellepték az üzleteket és az internetet is? Gondolkodtatok rajta valaha, hogy honnan jönnek ezek a csodaszép darabok? – Baliról! Bali egy indonéziai sziget, mely híres színes kultúrájáról, a művészeti ágazatok széles spektruma megtalálható a környéken, kezdve az egzotikus tánccal, a szobrászaton, és a festészeten, illetve a bőr- és fémművészeteken át a zenéig. A különféle művészeti ágazatokra természetesen nagy hatást gyakorol a hindu vallás, Indonézia hindu kisebbsége ugyanis Bali szigetén lelt otthonra.

Természet közeli hangulat.

Balin minden természetes, és természet közeli. A házak helyiségei többnyire valahol a terasz/veranda és a szoba közt helyezkednek el. Egyszerre nyitottak, akár több oldalról is, másrészről pedig teljesen berendezettek, mint egy nappali, vagy egy hálószoba. Ezáltal összemosódik a kint és a bent, azaz a természet és az ember élettere.

Bali -stílus-Balinéz rattan lámpa

A lakberendezésüket is a természetes szóval lehetne jellemezni: a felhasznált anyagok és a megmunkálás módja is rendkívül emlékeztet a természetre és a kézzel készítettségre. Azaz, ha a lakásunkat Bali-stílusban szeretnénk berendezni, akkor olyan darabokat kell összeválogatnunk, melyekről első ránézésre látszik, hogy kézzel készült. Ilyenek például a kézzel festett vásznak, melyek az úgynevezett ’batikolás’ technikájával készültek. Ennek az a jelentősége, hogy a tiszta vászon anyagot különféle mártogató és csomózó technikával festik, így a minta természetes, véletlenszerű lesz.

Rattan dekoráció és használati eszközök

A már említett különböző méretű fonott kosár kreációk is ilyen természetes tárgyak, többnyire rattanból készülnek, mely egy ázsiai kúszópálmaféle liánjaiból készül. A fonott kosár mellett különféle dísztárgyakat, például fonott keretes tükröket és lámpaburákat, de akár egész bútorokat is készítenek ilyen fonott technikákkal. Ilyen a balinéz rattan lámpa is.

A rattan bútor hazánkban is divatos kerti bútorként. Tulajdonképpen, ami nálunk kerti bútor, az ott Balin egy rendes nappali bútor a nyitott teraszról. A rattan kerti bútor egy olyan választás, mellyel nem lehet melléfogni. Természetes hatást kelt, és kiválóan mutat a ház előtt, mintegy jelezve a bent és a kint hatását.

Távol-keleti stílus: India és Indonézia

A nyugati lakberendezés számára mindig vonzó volt a titokzatos, egzotikus keleti enteriőr. Ha mi is kedveljük a lakástextíliákat, a harsány színeket, az élénk tónusokat és emellett szeretnénk megőrizni otthonunk természetességét, akkor nyugodtan válasszuk az indiai, vagy az indonéziai stílust.

Ritkán fordul elő, hogy valaki kizárólag e stílusok egyikében rendezze be a lakását, inkább az a jellemző, hogy egy-két markáns stílusjegy alkalmazásával egy csepp távol keleti hangulatot csennek a belső terekbe. Ezek segítségével melegséget, vidámságot, színt vihetünk falaink közé.

Indiai stílus

Indiáról a szegénység és a gazdagság kontrasztja juthat elsőként az eszünkbe, egy távoli, misztikumokkal övezett, gazdag kultúrával rendelkező ország képe, ami mindig megmozgatta az európai ember fantáziáját. Ha minket is megfogott az indiai enteriőr szépsége, akkor könnyedén kialakíthatjuk azt a lakásunkban, csupán egy-két apróságot kell betartanunk.  Legszembetűnőbb az indiai stílusban megálmodott otthonokban a színek kavalkádja. Számos kombinációt fellelhetünk: vörös, kék, sárga, zöld, fehér, barna, narancs, lila, fokozva az arany-ezüst változataival. Burkolatként fát, követ, vagy kerámiát találunk, mivel ezek beépítésével küszöbölik ki az éghajlatból fakadó kellemetlen meleg hatását.

Az indiai bútorok

Az indiai bútorok igen népszerűek, mivel bármilyen enteriőrben jól mutatnak. Alapanyagukként nemes fák szolgálnak: meggy, dió, shisham, vagy a jellegzetes indiai rózsafa. Masszívak, tömörek, gyakran vas- vagy rézveretekkel díszítik azokat, ebből kifolyólag nehezek is. Dekoratív elemként is funkcionálnak, hiszen aprólékosan megmunkált, kidolgozott faragású mesterművekről beszélhetünk.

Tradicionális lakberendezés-Balinéz rattan lámpa

A tradíciók megtartása és a természetes anyagok használata meghatározó az irányzatban, kiegészülve a motívumok megjelenítésével. Elengedhetetlen a szövetek gazdag és megfelelő alkalmazása a lakásbelsőt illetően. Legyen szó függönyről, plédről, szőnyegről, terítőről, vagy párnáról, minden esetben az élénk szín és a bőséges mintázat dominál. Törekedni kell azonban arra, hogy a mintázat a színnel összhangot alkosson! Gyakran használnak levél vagy virágmintákat (lótusz, krizantém) és állatmotívumokat (antilop, elefánt, páva, tigris, elefánt). Anyagok tekintetében kedvelik a lent, a pamutot és a selymet is. A végekre felvarrt arany-, ezüstbojtok (olykor gyöngyök) segítségével érik el az igazi előkellő, indiai benyomást.

További cikkek ebben a témába itt.

Ha további kérdése van a termékkel kapcsolatban, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségek bármelyikén felteheti!

További cikkek a modern lakberendezésről itt.

Tömeg 3 kg
Méretek 50 × 50 × 50 cm
Shopping Cart