Sale!
, , ,

Balinéz rattan lámpa SUMBA XXL 60 x 60 x 60 cm

Original price was: 45 800 Ft.Current price is: 39 900 Ft.

Hatalmas méretű rattan lámpa az elbűvölően természetes és keleties hatásért. Nappaliban, étkező asztal fölött és hálószobában  is gyönyörűen mutat. Több méretben elérhető, ezért a lakás minden helyiségében lehet azonos lámpa, mely csodás összhangot teremt. Állólámpa is kapható ezzel a fajta lámpaernyővel!

Mivel ez egy természetes rattan lámpabúra, boho hangulatot varázsol bármely helyiségbe, ahová felakasztja ezt a csodaszép, natúr lámpát. A keresztezett mintás lámpabúra kellemes árnyékot varázsol a mennyezetére. Szerelvénnyel együtt szállítjuk. A natúr rattan lámpa festhető!

Méretek : Átmérő –  60 cm Magasság – 60 cm Szélesség – 60 cm

Anyag: rattan

Availability: 6 készleten

Balinéz rattan lámpa SUMBA XXL 60 x 60 x 60 cm

Fonott és rattan termékek tárháza- Balinéz rattan lámpa és társai.

Észrevettétek, hogy a különféle fonott kosár kreációk szinte ellepték az üzleteket és az internetet is? Gondolkodtatok rajta valaha, hogy honnan jönnek ezek a csodaszép darabok? – Baliról! Bali egy indonéziai sziget, mely híres színes kultúrájáról, a művészeti ágazatok széles spektruma megtalálható a környéken, kezdve az egzotikus tánccal, a szobrászaton, és a festészeten, illetve a bőr- és fémművészeteken át a zenéig. A különféle művészeti ágazatokra természetesen nagy hatást gyakorol a hindu vallás, Indonézia hindu kisebbsége ugyanis Bali szigetén lelt otthonra.

Természet közeli hangulat.

Balin minden természetes, és természet közeli. A házak helyiségei többnyire valahol a terasz/veranda és a szoba közt helyezkednek el. Egyszerre nyitottak, akár több oldalról is, másrészről pedig teljesen berendezettek, mint egy nappali, vagy egy hálószoba. Ezáltal összemosódik a kint és a bent, azaz a természet és az ember élettere.

Bali -stílus-Balinéz rattan lámpa

A lakberendezésüket is a természetes szóval lehetne jellemezni: a felhasznált anyagok és a megmunkálás módja is rendkívül emlékeztet a természetre és a kézzel készítettségre. Azaz, ha a lakásunkat Bali-stílusban szeretnénk berendezni, akkor olyan darabokat kell összeválogatnunk, melyekről első ránézésre látszik, hogy kézzel készült. Ilyenek például a kézzel festett vásznak, melyek az úgynevezett ’batikolás’ technikájával készültek. Ennek az a jelentősége, hogy a tiszta vászon anyagot különféle mártogató és csomózó technikával festik, így a minta természetes, véletlenszerű lesz.

Rattan dekoráció és használati eszközök

A már említett különböző méretű fonott kosár kreációk is ilyen természetes tárgyak, többnyire rattanból készülnek, mely egy ázsiai kúszópálmaféle liánjaiból készül. A fonott kosár mellett különféle dísztárgyakat, például fonott keretes tükröket és lámpaburákat, de akár egész bútorokat is készítenek ilyen fonott technikákkal. Ilyen a balinéz rattan lámpa is.

A rattan bútor hazánkban is divatos kerti bútorként. Tulajdonképpen, ami nálunk kerti bútor, az ott Balin egy rendes nappali bútor a nyitott teraszról. A rattan kerti bútor egy olyan választás, mellyel nem lehet melléfogni. Természetes hatást kelt, és kiválóan mutat a ház előtt, mintegy jelezve a bent és a kint hatását.

Távol-keleti stílus: India és Indonézia

A nyugati lakberendezés számára mindig vonzó volt a titokzatos, egzotikus keleti enteriőr. Ha mi is kedveljük a lakástextíliákat, a harsány színeket, az élénk tónusokat és emellett szeretnénk megőrizni otthonunk természetességét, akkor nyugodtan válasszuk az indiai, vagy az indonéziai stílust.

Ritkán fordul elő, hogy valaki kizárólag e stílusok egyikében rendezze be a lakását, inkább az a jellemző, hogy egy-két markáns stílusjegy alkalmazásával egy csepp távol keleti hangulatot csennek a belső terekbe. Ezek segítségével melegséget, vidámságot, színt vihetünk falaink közé.

 

Tradicionális lakberendezés-Balinéz rattan lámpa

A tradíciók megtartása és a természetes anyagok használata meghatározó az irányzatban, kiegészülve a motívumok megjelenítésével. Elengedhetetlen a szövetek gazdag és megfelelő alkalmazása a lakásbelsőt illetően. Legyen szó függönyről, plédről, szőnyegről, terítőről, vagy párnáról, minden esetben az élénk szín és a bőséges mintázat dominál. Törekedni kell azonban arra, hogy a mintázat a színnel összhangot alkosson! Gyakran használnak levél vagy virágmintákat (lótusz, krizantém) és állatmotívumokat (antilop, elefánt, páva, tigris, elefánt). Anyagok tekintetében kedvelik a lent, a pamutot és a selymet is. A végekre felvarrt arany-, ezüstbojtok (olykor gyöngyök) segítségével érik el az igazi előkellő, indiai benyomást.

További cikkek ebben a témába itt.

Ha további kérdése van a termékkel kapcsolatban, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségek bármelyikén felteheti!

További cikkek a modern lakberendezésről itt.

Tömeg 15 kg
Méretek 60 × 60 × 60 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Balinéz rattan lámpa SUMBA XXL 60 x 60 x 60 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart