Balinéz rattan lámpa SUMBA I. 35 x 33 x 33 cm

26 900 Ft bruttó ár

Balinéz rattan lámpa bármely helyiségbe, az egyedi világításért.

A Balinéz rattan lámpaernyő képes  különleges hangulatot létrehozni azon a helyen, ahová függesztjük Hagyományos és népszerű balinéz lámpa, amely tengerparti stílust hoz otthonába. Ez a különleges rattan lámpabúra lehetővé teszi a Balin élő kézművesek számára, hogy megmutassák kézművességük jellegzetes mintáit. Egy lámpa, amely mindenhez passzol, és bármely belső térhez tökéletes.

A lámpabúra a mennyezetre akasztható kampóval, vagy szerelvényhez rögzíthető.

Mérete: Mag.: 35 cm. Átmérő: 33cm.

Availability: 8 készleten

Balinéz rattan lámpabúra, mely letisztult, naturisztikus hatást kelt bármely otthonban.

Bali, Indonéz stílus

Bali a földi paradicsom, a tökéletes nyaralás helyszíne. Európában a Bali lakáskultúra befolyása egyet jelent a tökéletesen berendezett terasszal.

Ebben a bejegyzésben az eredeti stílus ismertető jegyeiről olvashatsz:

A Bali stílusú enteriőr nyitott, légies. Fontos szerepet kap a terasz, amely szoba-szerűen van berendezve. A kültér és a beltér összemosódik.A bútorok tömör fából készülnek, faragottak. Asztallábak, ágylábak jellegzetes formája az úgynevezett ópiumláb. Indonéziából erednek a batikolt textilek! Merész színek, kék, sárga, narancs jellemzik. Nagyszerűen lehet velük dekorálni!

Bali dekor

Dekorációt fonott keretes tükrök, fűlámpák, fa- és kőfaragások, szél harangjáték alkotják. Egytől egyig mind különleges, feltűnő darab, amely meghatározó pontja a helyiségnek. Ilyen termék a Balinéz rattan lámpabúra és további rattan, banánlevél lakberendezési tárgyak, amelyeket megtalál az Otthonod Kincsei webshopjában.

Trópusi varázslat – Bambu Indah, Bali, Indonézia

A Bambu Indah egy különlegesen egyedi butikhotel Ubudban (az egyik legnépszerűbb turistacélpont Bali szigetén, Indonéziában) melyet a régóta Balin élő pár, John és Cynthia Hardy üzemeltet. 2005-ben, tizenegy antik jávai menyasszonyi házat hoztak Balira, felújították és a legfinomabb részletekig visszaállították az eredeti dekorációt. A  Bambu Indah ma a világ minden tájáról érkező utazók számára nyújt egyedi élményt, a luxus és rusztikus hangulat különleges kombinációjával.

Egzotikus tájak:

A házak fekvése festői, folyóparton, rizsföldekkel, távoli trópusi tájakkal, gyönyörű kertekkel. A házak és azok berendezése, dekorációja az igazi fénypont, a valaha jávai nemesek tulajdonában lévő menyasszonyi otthonok elképesztően hangulatosak, tele gondosan válogatott antik tárgyakkal és műtárgyakkal marokkóból, Etiópiából, Tibetből és Kínából.

Varázsoljuk otthonunkba a természetet!-Balinéz rattan lámpabúra

Örök vágyunk, hogy valamilyen formában otthonunkba varázsoljuk a természetet. Ennek beteljesülését segíti elõ a fa,
amely ha a funkció a minõség és a hangulat egységében teljesedik bútordarabbá, különleges kiegészítõjévé válhat otthonunknak
és ezáltal egész életünknek. A természet felé hajlás manapság ösztönösen egyfajta távol-kelet felé hajlást is jelent,
ahol a természet és az ember szerves egységet alkotnak, s így az onnan származó tárgyak különleges kisugárzással bírnak.
Így érthetõ, hogy hazánkban is sokakat magával ragad az innen származó bútorok és lakberendezési kiegészítõk iránti fokozott érdeklõdés.

Teak bútorok

A minõségi távol-keleti bútor legfõbb ismérve, hogy teakfából készült (tectona grandis)
A teakfa a világpiac legértékesebb keményfájaként van számon tartva; hajógyártás, komoly épületemelvények
és nem utolsósorban a kültéri bútorok idotlen alapanyaga; nem korhad, „gomba – és rovartûrõ”,
az idõjárás még a kezeletlen fafelületet sem kezdi ki!
Indonézia a világ talán legjelentõsebb teakfaállományának birtokosa; nem véletlen, hiszen a bútorkészítésre szánt
teakfát ma már ültetvényeken palántázzák, hogy a világméretû felvevõpiacot ne a természet elpusztításával kelljen kielégíteni.

Keresett indonéz bútorok-Balinéz rattan lámpa

A nagy érdeklődés az Indonéziából származó teakfa bútorok iránt, a szigetvilág sokrétû népességének köszönhetõ,
amely összetétele a gyarmatosítások idején tovább színezõdött. Innen a „GYARMATBÚTOR” elnevezés, mely a formák Európából
származó vonalvezetésére utal, és az indonéz, elsõsorban Jáva és Bali szigetén megvalósult bútorgyártás egyik fõ stílusirányzata,
s így kiválóan alkalmas arra, hogy az évszázados szokásait és kulturális örökségeit ápoló európai polgárnak örömet szerezzen klasszikus megjelenésével.

Kínai stílus

Az is megtalálja számításait, aki a koloniáltól eltérõ, szokatlanul újszerû, de mégis tradicionális darabokra vágyik;
A „KÍNAI STÍLUS” viszonylag fiatal „iparág” Balin, az európai ember keleti filozófiák felé fordulásának folyománya.
Sokunkat jó érzéssel tölt el egy-egy lényegre összpontosított, letisztult forma otthonunkban. Ezeknek a bútoroknak egyszerûsége,
szoborszerû szépsége, – gyakran egyetlen díszük a fémveretes, míves zárószerkezet-, méltán teszi oket otthonunk kedvenc darabjaivá.
A robosztus darabokat kedvelõk sem maradnak választási lehetõség nélkül; Timor szigetén is sajátos irányzata alakult ki a bútorkészítésnek.

Ha további kérdése van a termékkel kapcsolatban, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségek bármelyikén felteheti!

 

További cikkek a balinéz stílusról itt.

Tömeg 1 kg
Méretek 38 × 33 × 33 cm
Shopping Cart