Sale!

Bambusz tükör COUBA 60 x 48 cm

Original price was: 14 700 Ft.Current price is: 9 990 Ft.

Bambusz tükör,amely arra vár, hogy megmutassa szépségét! Bambuszkeretből és gyönyörű ovális tükörből áll, amely tökéletes melegséget kölcsönöz a belső térnek. Helyezzen ilyen egzotikus tükröket különböző méretekben az ajtókeretek köré, a bejáratba, a folyosóra vagy a kandalló szélére. Lehetőségek sokasága áll az Ön rendelkezésére!
Méretek

60x48cm Ø22cm

Availability: 2 készleten

Bambusz tükör COUBA 60 x 48 cm

Bambusz mint alapanyag-Bambusz tükör

A bambusz  a perjefélék családjába tartozó évelő, örökzöld növény. Több mint 1000 faja van, Északkelet-Ázsiától Délkelet-Ázsián át egészen Északkelet-Ausztráliáig megtalálható.
Bambuszfaként is emlegethetjük, hiszen némelyik faja megfelelő körülmények között akár 20 méternél is magasabbra nő, száruk vastagsága pedig meghaladhatja a 15 centimétert is. Persze nem ez az általános. A legtöbb faj magassága 3 és 10 méter közötti, szárvastagsága pedig 2 és 5 centiméter között van.

Élőhelye

Eredeti élőhelyén nagyon sokrétűen, az élet szinte minden területén hasznosítják, felhasználják.
Könnyen hozzáférhető, megújuló erőforrás, mely  a fenntartható fejlődéshez is hozzájárul, hiszen az egyik leggyorsabban  és legsűrűbben növő növényről van szó, amelynek a levágást követő regenerálódása is nagyon kevés időt vesz igénybe. A bambusz termesztése nem igényel semmilyen kémiai anyagot, növényvédő szert, műtrágyát!

Termelése:

De a bambusztermelés másképpen is hozzájárul bolygónk egészséghez, ugyanis 35 százalékkal több szén-dioxidot nyel el, mint egy ugyanolyan területű erdő, tehát termelése nagyon is kifizetődő.
Az eddigi feljegyzések szerint a Bambusa arundinacea 91 cm-t nőtt egy nap alatt, a Phyllostachys edulis Pubescens pedig 121 cm-t. Az átlagos napi növekedés kb. 25–28 cm.

A bambusz antibakteriális- Bambusz tükör, és más bambusz termékek

A bambusz a “bamboo kun” nevű anyagnak köszönhetően természetes baktérium, gomba, mikróba ellenes! Ennek az anyagnak köszönheti, hogy nem igényel rovarírtót, vegyszereket a termesztése, mivel megakadályozza a kártevők elszaporodását.
A bamboo kun szorosan a bambusz sejtekhez kötődik, így válik tartóssá az anyag. Ellenállóvá teszi a szövetet a baktériumokkal szemben.

A bambusz elnyűhetetlen.

Ha például egy pamut törölköző nedves marad, akkor az bebüdösödhet, ellentétben a bambusszal. Ennek oka, hogy a bambusz kiváló szagtalanító tulajdonságokkal is rendelkezik, szintén a bamboo kun-nak köszönhetően.
Megállapították, hogy miután a bambusz anyagot már  50-szer kimostuk, még mindig kiváló antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. 

A bambusz textília hipoallergén:

Mivel termesztéséhez nem használnak vegyi anyagokat, és természetes antibakteriális tulajdonsággal bír, így nem okoz allergiás reakciót, más természetes alapanyagú textilekkel szemben.

Miért lenne jobb megoldás a bambusz a fánál? 

A fentiekben már írtam arról, hogy a fák kitermelésére és feldolgozására több évtizedet is várni kell. Azonban ezen túl a bambusz termesztésének további előnyös környezeti hatásai vannak.

  • A bambuszt kézzel vagy kisméretű láncfűrésszel is ki lehet vágni, míg a fák kitermeléséhez általában nagy gépek kellenek, melyek rengeteg üzemanyagot igényelnek.
  • Könnyen és gyorsan alkalmazkodik, kivágása után nem kell újraültetni.
  • Mivel a gyökértörzs a földben marad, nem kell az eróziótól tartani, mint az erdők esetében.
  • Termesztésével az elhasznált földeket is újra termékennyé teszik.

Kontra bambusz és a tévhitek-Bambusz tükör, bambusz bútorok.

A bambusz termékeket sokszor éri az a támadás, hogy Kínából vagy egyéb kelet-ázsiai országból érkeznek. Bár számos fajtája az európai országokban is megtalálható, mégis a felhasználásának kultúrája az ázsiai országokban már évezredekkel ezelőtt elkezdődött.

További hátrányként szokták még említeni, hogy a termesztése mono gazdaságokban vagy kultúrákban történik, ami azt jelenti, hogy egy területen csak az adott növényt termesztik. A mono kultúrák létrehozásához pedig elkülönített területek kellenek, melyek veszélyeztetik a természetes élővilágot.

Pandák

Általános tévhit a bambusz termesztésével kapcsolatban, hogy a pandák élelmét veszi el az, aki ilyen terméket vásárol. Emiatt ne aggódj! A pandák ugyanis nem szeretik a moso bambuszt, amely a bambusz tükör alapanyagát adják.

Helyezzen ilyen egzotikus tükröket különböző méretekben az ajtókeretek köré, a bejáratba, a folyosóra vagy a kandalló szélére. Lehetőségek sokasága áll az Ön rendelkezésére!

Kövessen a Facebook:
https://www.facebook.com/otthonodkincsei.hu

Ha a termékkel kapcsolatban kérdése van, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken nagyon gyorsan válaszolunk.

 

 

Tömeg 1 kg
Méretek 60 × 48 × 4 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bambusz tükör COUBA 60 x 48 cm” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart