Sale!

Raffia falidísz 55 x 55 cm NUSANG

9 900 Ft

Raffia falidísz  55 cm. méretben. A gyönyörű Nusang raffia fali dekoráció pamut hímzéssel élénkíti a falakat és meleg légkört teremt.

Helyi kézművesek készítik. Mivel minden termék kézzel készült, ezért eltérhet a szín vagy forma. Az apró hiányosságok hozzátartoznak a kézimunkák szépségéhez.

Anyag: Tengeri fű és pamut.

Méret: 55 cm. Származási hely: Indonézia

 

Átmérője: 55-60 cm

Availability: 1 készleten

Raffia falidísz 55 x 55 cm NUSANG

A rafia hazánkban leginkább kötöző anyag ként ismert . Ha valakinek megemlíted a rafiát csak mint kötöző anyag jut az eszébe, amit a szőlészetben vagy virágkötészetben használnak. Rafiából nem csak dísztárgyakat lehet készíteni hanem használati tárgyakat .  Remélem idővel ugyan olyan elfogadott lesz a rafia mint ma a csuhé . Egyik növény sem volt honos a Kárpát – medencébe . Igaz ma már természetesnek vesszük a kukoricát és el sem tudjuk képzelni , hogy valamikor úgy telepítettük be. A rafia pálmát meghonosítani a Kárpát -medencében ma még nem lehet ezért importáljuk a rafiát. Mi is pontosan a rafia ?

Raffia pálma:

A világ legnagyobb levelű pálmája, a madagaszkári rafiapálma (Raphia pedunculata) levelének burkából készül a rafia kötöző anyag. A kertészek és a szőlészek által korábban elterjedten használt rafiát a Madagaszkár szigetén honos rafiapálma (Raphia farinifera) levelének rostjaiból állítják elő.

 

A raffiaszálak a felvetőszálakra vannak hurkolva, úgy hogy a textil síkjára merőlegesen állnak.

A kuba textilekről

A kuba népcsoport a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a Kasai folyó mentén él a régi Zaire területén. Rafiából, speciális technikával készített textiljeik rituális, darabok
Az ok, amiért egy ilyen textil elkészül, manapság egyre ritkább, és a kuba népcsoport hitvilágával van szoros összefüggésben. Az ősök a túlvilágból látják el tanácsokkal az élőket, és az ember a földi lét után maga is oda kerül. Azért is maradt meg e technika és mintagyűjtemény ennyire eredeti formában és minőségben, mert a népcsoport ősi felmenői csak kitűnő, pontos, szabályosan elkészített textileket fogadtak el.

Raffia falidísz- Raffia színezése

A színezés természetes úton, a természetben talált alapanyagokkal történt.
Általában minden minta geometrikus jellegű, bár sohasem annak szigorával, hanem inkább ritmusos, kitűnően szerkesztett egymásutániságában, „geometrikusan” letisztultan jelenik meg. Sok helyen egyfajta kanyar, vagy vágott hurokforma a fő motívum, mint különálló, szintén rafiából kivágott darab, ami aztán a textilen szétszórva, az alapszövésre van ráapplikálva.

Varrása:

Nemcsak varrják, applikálják, batikolják és szövik a rafiaszálakat, hanem hurkolják, illetve nyírják is, amely technikát a keleti szőnyegeknél is megfigyelhetjük. lényegesen hosszabb idő kell az elkészítésükhöz, mint a fent említett applikált textilekhez.
Csomó nincs benne, csupán a szövés szorossága az, amely megtartja a helyén az öltést. A technika újra és újra ismétlődik egészen addig, amíg egy kész blokk létre nem jön az adott színből. Körülbelül egy hónapba kerül egy kisméretű, körülbelül (60×65 cm) textil elkészítése.

A kézzel készített darabok értékesek- Raffia falidísz NUSANG

Igen értékesek, általában megtalálhatjuk az antik tárgyakat, illetve textileket gyűjtők kollekcióiban.
A kubák társadalmi berendezkedése matriarchális, a legidősebb asszony vezeti a klánokat, aki jelen esetben felelősséget vállal az új rituális öltözékek elkészítésének lebonyolításában.
Amikor elegendő szövött anyagot halmozott fel a férjétől, vagy más férfirokonaitól, fejben megalkotja az öltözék stílusát, kinézetét, majd szekciókat hoz létre, szétosztva az egyes textileket a klán asszonyai között, hogy azok meghímezzék.

Lakberendezés ma-Raffia falidísz, és más natúr csodák az otthonunkban

A mai lakáskultúra ismét fölfedezte a kézimunkában rejlő szépséget és közszemlére helyezi a polgári lakások, kulturális és közintézmények falain. A kuba rafiák gyönyörűen mutatnak a természetes, autentikus lakberendezés természetes színeivel, rusztikus formavilágával, és feloldani képes a minimál, letisztult vonalvezetésű, modern design puritánságát.

A Rafia faidísz NUSANG bármelyik helyiség falán egymagában, vagy csoportban jól mutat meleg színével, mely megnyugtató és szemet gyönyörködtető. Találsz hozzá való gyönyörű kiegészítőket a webshopunkban, juta szőnyegeket, puffokat fali dekorációt, makramét.

Kövessen a Facebook:
https://www.facebook.com/otthonodkincsei.hu

Ha a termékkel kapcsolatban kérdése van, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken nagyon gyorsan válaszolunk.

 

 

 

Tömeg 0,5 kg
Méretek 55 × 55 × 3 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Raffia falidísz 55 x 55 cm NUSANG” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart